Woon zoals je bent.

Alette en Sander

Wij zijn Harvink.

Harvink is net even anders. Dat horen we vaak terug van onze klanten. Een mooi compliment, want waarom zou je hetzelfde willen doen als anderen? Wij blijven liever onszelf. Al meer dan 75 jaar. Dat wil niet zeggen dat we niet meegaan met onze tijd. We innoveren waar dat kan, maar zonder de ambachtelijke kracht van het meubelvak los te laten. Alles moet kloppen: elk stiksel, elke lasnaad, de afwerking van het hout, de vleug van de stof. Dat kan alleen maar als je werkt met vakmensen. Met ontwerpers en productiemedewerkers die van het vak houden en aandacht hebben voor de kleinste details.

typisch Harvink typisch Harvink

Leer snijden

Typisch Harvink

In 75 jaar is er veel gebeurd, maar wij hebben ons niet laten meeslepen of afleiden. Onze visie, de dingen die wij écht belangrijk vinden en waar Harvink voor staat; daar hebben we altijd aan vastgehouden. Dat hebben we vertaald in vier pijlers. Dat zijn de elementen waaraan je een Harvink herkent, die onze eigenheid zichtbaar maken én de eigenheid van onze klanten. Want met Harvink woon je zoals je bent.

Harvink.
Maakt eigenheid zichtbaar.

Onze visie staat nog altijd overeind, maar de vorm die we eraan geven is anders dan bij de start van Harvink in 1947. Logisch; we zijn makers, we houden van nieuwe dingen en slimme oplossingen. We denken bij elk ontwerp na over hoe een meubel wordt gebruikt. We onderzoeken continu hoe we duurzame kwaliteit kunnen blijven bieden.

Een Harvink is geen allemansvriend. Onze meubelen hebben iets eigenzinnigs. Een specifiek design, een handtekening die bij je past of niet. Harvink-klanten durven hun eigen stijl te laten zien. Harvink maakt comfort tastbaar en eigenheid zichtbaar.

  • Eigenzinnig: unieke stijl met herkenbaar DNA
  • Stijlvol: blikvangers met een eigen klasse
  • Persoonlijk: jij bepaalt hoe we jouw meubel maken
  • Functioneel: comfort en kwaliteit zonder poespas

“Het past niet bij iedereen, daar houd ik van”

Alette, eigenaar Harvink

“Meubels moeten je raken, nog voordat je zit”

Sander, eigenaar Harvink

Zichtbaar frame

Zo herken je een Harvink: het frame zit aan de buitenkant van het meubel en is dus altijd goed zichtbaar. Jouw meubel zit slim en functioneel in elkaar - dat mag gezien worden.

Afritsbare hoezen

De afritsbare stoffering zorgt ervoor dat onze banken en fauteuils eenvoudig te reinigen zijn én meerdere levens kunnen krijgen. Elke paar jaar een andere look? Dat kan! Handig en duurzaam.

Harvink productie afritsbare hoezen detail
Op en top Nederlands

Harvink werkt met Nederlandse ontwerpers, toeleveranciers en materialen. We maken elk meubel zelf in onze meubelfabriek in IJsselstein. Helemaal Hollands handwerk dus.

Creatief & persoonlijk

Jouw Harvink wordt speciaal voor jou gemaakt door onze vakmensen. Jij kiest framekleur, houtsoort, stoffering en afwerking en wij gaan aan de slag. Zo heb je altijd een uniek en persoonlijk meubel.

1947

Vennoten Marinus en Hermanus Vink – beiden uit IJsselstein – richten in 1947 meubelfabriek Vink en Zn op. Zij vestigen zich aan het Eiteren in IJsselstein en komen overeen ‘voor gemeenschappelijke rekening alle soorten meubelen, met alles wat daarmede in verband staat’ te gaan fabriceren.

1954

De productie aan het Eiteren begint met dressoirs van eikenhout, maar al snel rollen er complete huiskamers uit de fabriek van Vink: tafels, stoelen, armfauteuils en bergmeubels. De zithoek met bankstel en lage salontafel doet zijn intrede. In 1954 zetten Marinus’ zoons Antoon en Hermanus de zaak samen voort in IJsselstein.

1972

In maart 1972 wordt meubelfabriek Vink door een grote brand verwoest. De stoffeerderij, expeditie, spuiterij en montage branden volledig uit. De productie ligt enkele maanden stil. Er wordt snel naar een andere locatie in IJsselstein gezocht. Deze wordt gevonden aan de Handelsweg.

1975

Welkom in de Jaren ’70! De tijd van wijde pijpen, disco, hotpants en hippies. In het interieur waren zachte ronde vormen, patchwork patronen en combinaties van materialen helemaal in. Vink bleef niet achter, onder meer met deze bank, de Apollo. Perfect voor in de zitkuil, bij de oranje gordijnen!

1985

De crisis brengt voor de meubelfabriek een overgangsperiode van over-gestoffeerde meubelen naar een ander soort collectie, met een eigen gezicht. In 1985 wordt de naam HARVINK geïntroduceerd.

1988

HARVINK wordt een assemblagebedrijf, met voornamelijk Nederlandse toeleveranciers en ontwerpers. Jack Crebolder ontwerpt voor HARVINK in 1982 de bekende Turner loungestoel en in 1988 deze iconische post-moderne bank, The Mission, die in productie bleef 2002.

1995

In de jaren ’90 krijgt HARVINK steeds meer een herkenbare signatuur. De collectie bestaat uit banken, fauteuils, stoelen en een enkele kast. Moderne vormen, strak Hollands design, afritsbare stoffering en – ook toen al – een zichtbare constructie van hout of staal.

1997

In 1997 verhuist HARVINK van de Handelsweg in IJsselstein naar de huidige locatie aan de Tinbergenlaan. Het pand, ontworpen door architect Jacco de Visser, is een van de eerste panden van het nieuwe industrieterrein over Oudland. HARVINK vestigt er een fabricagehal, kantoren en een eigentijdse showroom: het Harvink Huis.

2006

In 2006 nemen Sander Prinsen en Alette Trompetter HARVINK over. Een ondernemersduo van buiten de meubelwereld stort zich in het avontuur om het bedrijf verder uit te bouwen. Zij houden de gevestigde naam HARVINK aan en blijven de ingezette onderscheidende koers volgen. Met hun enthousiasme en passie voor het meubelvak leggen Sander en Alette nog meer de nadruk op vakmanschap en kwaliteit.

2013

‘Typisch HARVINK’ dat slaat zeker op dit icoon, de Armslag. Strak en minimalistisch, stevige zit, met instelbare zitdiepte, veel combineermogelijkheden en een zichtbaar frame. ‘Een tikje eigenzinnig’ en dus precies daar waar HARVINK voor staat in deze jaren.

2022

In 2022 bestaat HARVINK 75 jaar. Onze visie staat nog altijd overeind, maar de vorm die we eraan geven is anders. Logisch; we zijn makers, we houden van nieuwe dingen en slimme oplossingen. We denken bij elk ontwerp na over hoe een meubel wordt gebruikt. We onderzoeken continu hoe we duurzame kwaliteit kunnen blijven bieden. En dat blijven we doen!