Sterke constructies en tijdloos design de basis voor duurzaam HARVINK.

Steeds meer is de consument zich bewust van de gevolgen van hun leefstijl op het milieu, de aarde en toekomstige generaties. Ook als het om interieurkeuzes gaat, speelt duurzaamheid meer en meer een rol. Voor Harvink is de zorg voor het milieu zó vanzelfsprekend, dat we wel eens vergeten uit de doeken te doen hoe wij daaraan precies invulling geven. Daarom hierbij het antwoord op de vraag: Hoe duurzaam is HARVINK?
 
HARVINK is puur Nederlands product
Wat is er duurzaam aan een volledig Nederlands product? Sowieso is onze ervaring dat Nederlands fabricaat veelal een betere garantie is voor kwaliteit en lange levensduur dan import uit lagelonenlanden. En lange levensduur betekent minder productie en afval dus duurzaam. Door onze toeleveranciers dichtbij huis te kiezen, hebben we bovendien meer controle op hun manier van (duurzaam) werken en de keuze voor milieuvriendelijke en gecertificeerde grondstoffen en materialen.

Minder transport nodig
Onze toeleveranciers zitten in de directe omgeving van onze productielocatie in IJsselstein. De materialen die we inkopen hoeven dus maar weinig kilometers te maken. We bundelen de inkoop bovendien: frames worden bijvoorbeeld per serie besteld en in één rit geleverd om het aantal transportbewegingen - en daarmee de CO2-uitstoot - zoveel mogelijk te beperken.

Lange levensduur door gebruik van hoogwaardige materialen
Bij HARVINK gebruiken we kwalitatief hoogwaardige materialen, waardoor - in combinatie met sterke constructies en tijdloos design - onze meubelen een lange levensduur hebben. Bovendien is een HARVINK altijd zo gemaakt dat hij eenvoudig te demonteren is. Heeft een zitmeubel na vele jaren (zit)plezier z’n beste tijd gehad? Tijd voor een revival! De stoffering is afritsbaar, dus die kunnen we sowieso vervangen. En met nieuwe schuimvullingen ziet en voelt de bank of stoel weer als nieuw en kan hij nog járen mee.

Milieuvriendelijke productie 
Vanuit onze productielocatie in IJsselstein volgen we zoveel mogelijk de wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van milieuvriendelijke productie- en afwerkingsmethoden. Door slimme calculatie en modern vakmanschap kunnen onze vakmensen bij de productie de hoeveelheid restmateriaal zoveel mogelijk beperken. Restmateriaal dat nog gebruikt kan worden, bieden we aan derden aan. Zo worden van restjes leer bijvoorbeeld tasjes en portemonnees gemaakt.

Afval, we recycle!
We zijn zuinig met verpakkingsmateriaal. Wat niet kan worden hergebruikt, bieden we gescheiden aan voor recycling, net als materiaal dat overblijft bij de productie van onze meubelen. En soms gebruiken we zélf gerecycled materiaal, zoals bijvoorbeeld bij onze bekledingsstof van hergebruikte wol.
--
Kortom: bij Harvink doen we ons best om onze voetafdruk - en die van onze klanten - te verkleinen. En dat blíjven we doen, want duurzaamheid is voor ons geen modewoord maar een continue inspanning.