Veelgestelde vragen

 • Kunt u mij een prijslijst toesturen?

  U kunt onze prijslijst via deze link downloaden

 • Kunnen de meubels tegen zonlicht?

  Direct, fel zonlicht beïnvloedt de kleur van leer en stof na verloop van tijd, dus plaats meubels niet in direct zonlicht. Katoenen stoffen zijn gevoeliger dan wollen stoffen en ook felle en donkere kleuren zijn kwetsbaarder. Verkleuring kan overigens ook ontstaan door wrijving en intensief gebruik.

  De lichtechtheid van een stof wordt uitgedrukt op een schaal van 1-8. Waarbij de  1 staat voor sterke verkleuring en 8 voor geen verkleuring. Er worden drie lichtechtheidsklassen onderscheiden: 4 = voldoende 5 = goed 6 = zeer goed Bescherming tegen direct zonlicht is in alle gevallen nodig, verkleuring is namelijk niet te voorkomen.

  Hout is een 100% natuurproduct en zal reageren op de omgeving.  Op den duur zal een houten tafel gaan verkleuren onder invloed van zonlicht en zal de tafel een iets warmere uitstraling krijgen.

 • Kunt u een brochure toesturen?

  Ja, dat kan. Vul onderstaand formulier in en we sturen u z.s.m. een brochure toe.

 • Hoe snel kan mijn meubel geleverd worden?

  Alle Harvink meubels worden gemaakt in IJsselstein. Dit betekent relatief korte levertijden: momenteel ongeveer 10 weken (op standaard collectie). Vervroegde levering is op verzoek soms mogelijk, neem daarvoor contact met ons op.

 • Hoe lang is de garantie op een Harvink Meubel?

  Harvink biedt 3 jaar garantie, conform de bepalingen van het CBM (Centrale Bond van Meubelfabrikanten). Op onze overeenkomsten zijn de algemene voorwaarden van het CBM van toepassing, gedeponeerd voor de rechtbank van Noord-Holland te Haarlem d.d. 16 maart 2018, onder nummer 9/2018.

 • Kan mijn meubel lager of hoger worden gemaakt?

  Het lager maken van het frame is meestal wel mogelijk, verhogen niet altijd. In onze prijslijsten staat voor een aantal modellen al aangegeven wat er mogelijk is. Zo niet, neem dan contact met ons op:

 • Waar bestaan de vullingen van Harvink meubelen uit?

  De vulling voor zittingen en rugleuningen bevat altijd de hoogste kwaliteit schuim, de zogenaamde HR- of koudschuim. HR- of koudschuim volgt de contouren van uw lichaam, ondersteunt het perfect en garandeert jarenlang zitcomfort. Dit schuim blijft in het gebruik veerkrachtiger. Harvink zitmeubelen worden ook voorzien van een laag dacron, deze zorgt voor een prettig gevoel als u gaat zitten en minder slijtage van de bekleding. Het spreekt voor zich dat zitplaatsen die vaker gebruikt worden, zachter en soepeler aanvoelen dan minder vaak gebruikte zitplaatsen.

 • Kan mijn Harvink meubel ook met een andere kleur frame geleverd worden?

  Dat is voor bijna alle meubels mogelijk. Onder de kop Collectie kunt u bekijken of een andere framekleur ook bij het model van uw keuze mogelijk is. Onze frames worden gepoedercoat in de standaard lakkleuren aluminium, titaan en zwart. De meerprijs voor een frame in één van de standaardkleuren is € 40,- per zitplaats of item.

 • Kan ik een meubel ook bestellen met het frame van een ander model?

  Alle modellen in onze collectie hebben hun eigen frame. Frames zijn onderling niet verwisselbaar.

 • Wat zegt Martindale over de sterkte van de stoffen?

  Bij meubelstoffen wordt vaak gesproken over toeren Martindale. Hieronder staat een overzicht over het gebruik van stoffen en hun toerental.

  - Decoratief gebruik tot 6.000
  - Licht woongebruik vanaf 6.000 tot 10.000
  - Normaal woongebruik vanaf 10.000 tot 15.000
  - Intensief woongebruik vanaf 15.000 tot 20.000
  - Intensief woongebruik + werken vanaf 20.000

  De stoffen van Harvink zijn vanaf 20.000 Martindale.

 • Kan ik mijn nieuwe meubel met een vuilwerende coating laten behandelen?

  De reactie van de stof op een coating is niet te voorspellen en in combinatie met wol niet effectief. Harvink raadt u dan ook af om de stoffen met een vuilwerende coating te behandelen. Bovendien vervalt de garantie op stoffen bij onze leveranciers wanneer deze behandeld zijn.

 • Kan ik mijn meubel met een eigen stof laten bekleden?

  De stoffen uit onze collectie voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. Het is ook mogelijk om een meubel in een andere stof te laten bekleden, maar van stoffen buiten onze collectie weten we niet precies hoe ze zich gedragen op onze modellen. Vraag één van de verkoopmedewerkers om advies.

 • Kan ik extra stof bestellen om er bijvoorbeeld kussens van te laten maken?

  Het is mogelijk om extra stof te bestellen. Er is een kleine kans op kleurafwijkingen. Als de stof tegelijk met het meubel wordt besteld, dan leveren wij deze met minimaal kleurverschil met uw meubel mee.  U kunt ook kussens bestellen uit de Harvink kussencollectie.

 • Kunt u mij een stof/leer staal toesturen?

  Met een staal van de stof of leer van uw keuze, kunt u kijken of uw nieuwe Harvink meubel goed past bij uw gordijnen, vloer of andere meubels. Onze stalen zijn representatief, er kunnen wel kleine kleur- en textuurafwijkingen voorkomen. Vul hieronder uw gegevens in en we sturen u één staal toe:

 • Hoe kan ik mijn leren meubel het beste onderhouden?

  Voor het natuurproduct leer is het juiste onderhoud van groot belang. Stof het leder af met een zachte doek. Voor het onderhoud van specifieke leersoorten verwijzen wij u naar de site van LCK: https://lcknederland.nl/c-4601471/harvink-onderhoudsoverzicht/ 

 • Hoe kan ik mijn tafel met geolied hout onderhouden?

  De olie die gebruikt wordt voor het oliën van hout, reinigt en beschermt het hout en de nerf komt nog mooier tot zijn recht. Structuurolie voor notenhout en ecotone voor eikenhout kunt u bestellen bij Harvink.

  • Neem gemorste vloeistoffen direct weg, zodat ze niet kunnen intrekken. 
  • Plaats geen warme voorwerpen (zoals pannen en koffiekopjes) direct op het hout. Hierdoor ontstaan kringen die niet meer te verwijderen zijn. 
  • Gebruik nooit bijtende middelen of schuurmiddelen. 
  • Voor het dagelijks onderhoud is het voldoende de tafel af te nemen met een droge of licht vochtige doek en droog na wrijven. 
  • Behandel uw tafel regelmatig met de bijgeleverde olie, of met een vergelijkbare kwaliteitsolie. Breng de olie met een doek dun aan op een schone, droge tafel. Nawrijven met een droge doek.
  • Lichte krassen en vlekken behandelt u voorzichtig met een schuursponsje in de richting van de nerf. Daarna weer olie aanbrengen.
  • Bekijk hier een video voor het schuren en olien van een tafel.
 • Hebben armleuningen speciaal onderhoud nodig?

  De armleuningen van Harvink meubels zijn gemaakt van hout, gelakt hout (soft touch) of leer. In alle gevallen is het advies deze te reinigen met een droge of licht vochtige doek. Gebruik NOOIT schoonmaakmiddelen, aangezien deze vrijwel altijd agressieve bestanddelen bevatten. Als slijtage zichtbaar is, kunnen er in veel gevallen nieuwe armleggers worden besteld.

 • Mijn stof pluist, is dit normaal?

  Pluisjes of bolletjes ontstaan soms op de stof doordat vezels met huidvet opeenhopen. De mate hiervan is afhankelijk van de binding, de vezellengte, de vezelsoort en de intensiteit van gebruik. Stoffen met wol kunnen eerder gaan pillen dan andere stoffen. Door regelmatig te stofzuigen verwijderen de vezels, zodat pluisjes niet ontstaan. Het is mogelijk de pilling af te scheren met een speciaal hiervoor ontwikkeld scheerapparaat, verkrijgbaar bij de huishoudwinkel.

 • De doppen van mijn meubel zijn versleten, kan ik nieuwe bestellen?

  Doppen kunt u heel gemakkelijk nabestellen via onderstaand formulier. Geef het model aan ons door en/of de buiten diameter van de omtrek van de poot. De doppen kosten ca. €1,- per stuk, inclusief verzendkosten.

  Doppen met of zonder vilt?

 • Kan ik een nieuwe hoes/stoffering voor mijn meubel bestellen?

  Het is in veel gevallen mogelijk een losse hoes te bestellen. Alle modellen in onze collectie hebben een afritsbare hoes. Graag stofferen wij uw bank of fauteuil opnieuw en vervangen indien nodig ook de vulling, zodat u weer jaren plezier kunt hebben van uw meubel. Een offerte kunt u hier opvragen.

 • Kan ik nieuwe vullingen voor mijn meubel bestellen?

  In veel gevallen is het mogelijk nieuwe vullingen te leveren voor uw meubel. Mail of stuur een foto van uw meubel, dan informeren wij u graag over de mogelijkheden.

 • Hoe houd ik mijn meubel in optimale conditie?

  Voorkom beschadiging door scherpe voorwerpen zoals gespen, hakken, dierennagels en dergelijke. Jeans kunnen ook afgeven op lichte stoffen en leer. Transpiratievocht en vet afkomstig van huid of haar kan nadelig zijn voor de bekleding. Neem de meubelen eens per twee weken af met een schone en zeepvrije klamvochtige theedoek. Strijk voorzichtig en bij stoffen met een pool altijd met de vleug mee.

 • Hoe kan ik mijn gestoffeerde meubel goed onderhouden?

  Wekelijks:

  Vuildeeltjes op bekledingen zijn vrijwel onzichtbaar en kunnen de stof beschadigen. Het beste is om stoffen bekleding wekelijks met een geschikte en speciaal voor dit doel gereserveerde borstel op halve zuigkracht te stofzuigen. Zorg er voor dat de borstel onbeschadigd is en specifiek geschikt is voor stoffen bekleding. Zuig altijd met een eventuele vleug mee.

  Groot onderhoud:

  Al onze stoffen hoezen zijn afritsbaar en kunnen chemisch worden gereinigd. Betrouwbare adressen kunt u vinden op de site van de Stichting Waarborg Tapijt- en Meubelreiniging. Hier geldt wel dat u de risico’s vooraf uitdrukkelijk dient te bespreken. Aanvullende onderhoudsvoorschriften voor de stoffen van Kvadrat, kunt u vinden op www.kvadrat.dk.

 • De bekleding is afritsbaar, kan ik de stof zelf wassen?

  Afritsbare hoezen kunt u chemisch laten reinigen (op eigen risico). Betrouwbare adressen kunt u vinden op de site van de Stichting Waarborg Tapijt- en Meubelreiniging. Bespreek vooraf uitdrukkelijk de eventuele risico’s.

 • De stof van mijn bank plooit. Hoe kan dat?

  Plooivorming in het bekledingsmateriaal is bij Harvink meubels onvermijdelijk door het ontwerp en het gekozen comfort. Niet alle stoffen gedragen zich hetzelfde op een bepaald model meubel. Dit heeft vooral te maken met de elasticiteit van de stof. Stoffen met weinig of geen wol zijn minder elastisch dan stoffen met een hoog percentage wol. Ook geldt: hoe groter het stofoppervlak, hoe eerder plooivorming kan ontstaan.

 • De stof lijkt op sommige plaatsen verkleurd. Wat kan dat zijn?

  Door shading of poolomloop ontstaan zogenaamde ‘schijnvlekken’. De plekken die door shading ontstaan, zien er uit alsof er met water op gemorst is. Op deze plekken liggen de polen van de stof niet allemaal in dezelfde richting. Afhankelijk van het standpunt van waaruit men naar deze plekken kijkt, lijken de plekken donkerder of lichter dan de rest van de stof. Het is enkel een optisch effect en heeft dus met verkleuren niets te maken.

 • De stof op mijn fauteuil lijkt geplet. Wat kan ik daartegen doen?

  Poolweefsels kunnen door lichaamsgewicht, warmte en vocht geplet worden. U kunt de bewuste plekken behandelen door ze een half uur met een goed vochtige doek te bedekken. Daarna kunt u de stof met een zachte borstel voorzichtig en egaal tegen de vleug in opborstelen. Vervolgens laat u de stof minimaal 6 uur drogen. Deze behandelingsmethode kunt u niet toepassen bij synthetische stoffen.

 • Kan ik vlekken op de stof zelf verwijderen?

  Uitgebreide informatie over verwijdering van vlekken is te lezen op de James Vlekkensite. Of bel meteen de James Vlekkenlijn (+31 (0)77-327 8007) voor een vakkundig advies.

 • Welke schoonmaakmiddelen kan ik gebruiken?

  Gebruik alleen onderhoudsmiddelen die geschikt zijn voor gebruik op de bekleding van uw meubel. Oplosmiddelen, vlekkenremover, aceton, wasbenzine, terpentine, schoencrème, etc. zijn niet geschikt. Raadpleeg James Vlekkensite voor meer informatie.

 • Hoe kan ik mijn HPL tafelbladen onderhouden?

  Onze salon -en bijzettafels Spik & Span en Rep & Roer zijn gemaakt van HPL.

  SCHOONMAAKADVIES HPL BLADEN

  Geringe verontreiniging:   

  Stof e.d.
  Reiniging: Droog of vochtig met keukenpapier, doek of spons. Bij vochtig reinigen droogwrijven.

  Normale verontreiniging: 

  Vet, olie, vingerafdrukken, kalkresten, roest, sappen, koffie, thee, was, bloed, enz.
  Reiniging: Met poetsdoek of zachte nylonborstel en afwasmiddel. Eventueel langere tijd laten inwerken en met schoon water goed naspoelen.

  Sterke verontreiniging:

  Verkleuring door langdurige inwerking van thee, koffie, vruchtensappen, enz.
  Reiniging: Met afwasmiddel en (slechts bij uitzondering) bleekmiddel.

  Potlood, viltstift, lippenstift, balpen, waskrijt, was, schoencrème, nicotine.
  Reiniging: Met organische oplosmiddelen, zoals aceton, spiritus, benzine, perchloorethyleen en ook nagellakremover. Voorschriften in acht nemen.

  Verf (in water oplosbaar, verdunde lakken, tweekomponenten lakken, lakresten en spatten, stempelinkt, spuitlak).
  Reiniging: Met water of organische oplosmiddelen, tweekomponenten lakken onmiddellijk verwijderen.

  Lijm (in water oplosbaar).
  Reiniging: Met water of organische oplosmiddelen.

  Tweekomponentenlijm, ureumhars, melaminehars, fenolhars.
  Reiniging: Onmiddellijk verwijderen, niet hard laten worden.

 • Mijn meubel ziet er anders uit, dan het meubel dat ik in de winkel heb gezien. Hoe kan dat?

  Harvink zitmeubelen worden stuk voor stuk ambachtelijk gemaakt. Hierdoor kunnen kleine detailverschillen voorkomen tussen de verschillende exemplaren.