Story #01 Suzanne model


Het verhaal van Suzanne, yogadocente, danseres en fotomodel

‘Soms móet ik gewoon muziek opzetten en dansen.’
Elke dag weer, prijs ik mezelf gelukkig dat ik zoveel verschillende dingen doe waar ik blij van word. Zoals Yoga. Dat beoefende ik bij wijze van spreken al voordat ik kon lopen. Mijn moeder leerde me dat. Hoe ik kon spelen met de kracht en balans van lichaam en geest. Vervolgens heeft dit me de liefde voor alle vormen van lichaamsexpressie gegeven. Nu doceer ik diverse yogaklassen en geef daarnaast yoga en meditatie les aan bedrijven. Ook ben ik aerial danseres. Een dansvorm waarbij je ook de verticale ruimte benut. Dansen is iets heel persoonlijks. Een choreografie kun je leren, maar de expressie is altijd vanuit je hart. Dat gaat verder dan techniek of uiterlijke perfectie. Dansen is voor mij de beste manier om uit te drukken wat binnen in mij zit. Het liefst met improvisatie. Want dan verbind ik beweging en beleving optimaal.  

 ‘De wereld over reizen geeft je zo’n brede kijk op het leven.’
Op mijn 16de werd ik gescout voor een schoonheidswedstrijd en mocht ik vervolgens meedoen met de Malaysian Fashion Week. Voordat ik het wist rolde ik het modellenvak in. Het bijzondere aan dit werk is dat ik telkens met hele verschillende mensen samen werk op alle plekken van de wereld. Overal waar ik kom spreek ik andere talen en ontdek ik andere culturen. Niet als oppervlakkige toerist maar ik ben echt onderdeel van hun wereld. Dat maakt het zo boeiend. Modellenwerk geeft me een bredere kijk op het leven en ik doe enorm veel mensenkennis op. Ik leer hoe mensen werken en hoe verschillend iedereen is. Iedere cultuur heeft zijn eigen spelregels en samen met elkaar creëer je een beeld dat de kijker iets vertelt. Dat is fantastisch om te doen. 

‘Bijzonder hoe je samen met een meubel ineens hét kunstwerk bent.’
Bijzonder was het zeker, om als model deel uit te maken van de Harvink campagne. De kunst van het zitten is een mooi thema, met dans als inspiratie. Het was een uitdaging om bijzondere houdingen samen te laten vloeien met flexibiliteit. Maar samen hebben we de kunst van het zitten gevisualiseerd in verschillende expressieve houdingen. Bijna kunst-poses. De compositie en de kleuren zijn prachtig. Echt trots ben ik op het resultaat.

Tijdens een fotoshoot denk ik niet aan gisteren of morgen maar ben helemaal in het hier en nu, bij mijn ademhaling. Als mijn adem in balans is, dan ben ik dat zelf ook.

Ik ben een perfectionist en check steeds of er nog een klein detail beter kan. Welke pose ik ook aanneem als danser of model.

 
‘Of het nou yoga, dansen of modellenwerk is, het komt vanuit mijn hart.’