JUNI 2018inspiratie

in·spi·ra·tie (de ~ (v); ~ s) 0.1 bezieling

Van Dale laat er geen twijfel over bestaan: inspiratie is vrouwelijk :-) en het betekent ‘bezieling’. Over dat laatste zijn De Dikke en ik het niet helemaal eens... Als ik kijk naar het reilen en zeilen van Harvink zijn inspiratie en bezieling belangrijke waarden, maar wel met een verschillende betekenis.

Bezieling, dat is passie. Je drive, de toewijding en het enthousiasme waarmee je dingen doet waar je van houdt. Een fantastisch vrienden etentje bereiden, een instrument spelen, een moestuin onderhouden, en als je geluk hebt: het werk dat je doet. Het is onze bezieling, de liefde die wij diep van binnen voelen voor dit vak, waardoor Sander en ik ons al bijna 12 jaar inzetten voor HARVINK. En natuurlijk vraagt dat óók om inspiratie!

Inspiratie komt voor mij van buitenaf. Ik vind het op vele plaatsen en manieren. In kunst, mode, reizen, gesprekken... De natuur is ook een geweldige bron van inspiratie! Ik zie er onder meer prachtige kleurencombinaties, die ik vervolgens vertaal naar nieuwe opstellingen in de showroom. Het kleurenpalet van een pauwenveer gaf mij bijvoorbeeld volop ideeën voor de uitvoering van onze de stand op interieurvakbeurs Design District. Die stand inspireerde op zijn beurt weer een aantal vakgenoten om eens bij Harvink te komen kijken.

Inspiratie komt voor mij van buitenaf. Ik vind het op vele plaatsen en manieren.

Ook de inspiratie voor het schrijven van deze blog kwam van buitenaf. Marketingstrateeg Jasmijn Rijken bezocht onlangs het HARVINK Huis en inspireerde ons tijdens een meeting met allerlei originele marketingideeën. Na afloop van dat bezoek begeleidden Sander en ik haar samen naar haar auto. Jasmijn reageerde verrast; zo’n warme uitgeleide maakte zij zelden mee. Niet meer dan normaal, dachten wij. Maar volgens Jasmijn was het typerend voor onze bezieling: de toewijding waarmee wij dit mooie bedrijf runnen.

Inspirerend, vond zij dat.

--------------------

Ook inspiratie opdoen? 
Je bent welkom in het HARVINK Huis in IJsselstein, elke maandag tot en met zaterdag van 10 tot 16 uur.